De Spaanse delicatessen van Las Barcias

Over ons

De Spaanse delicatessen uit Extremadura van Las Barcias

In het uiterste noordwesten van Extremadura, op de hellingen van de Sierra de Gata, heeft Las Barcias zijn thuisbasis gevonden. Het is hier in Valverde del Fresno, op zo’n 10km van Portugal, dat we de ontdekkingstocht begonnen naar de schitterende Spaanse delicatessen afkomstig van de landbouw en veeteelt in Extremadura.

Finca Las Barcias

De finca Las Barcias kijkt uit over de vallei van de Eljas. Op de finca of landgoed van ongeveer 7 hectare staan meer dan 1300 oude olijfbomen. Samen met lokale olijfboeren gaven we de olijfgaard een flinke verjongingskuur, zodat hij opnieuw een goede oogst oplevert. Onze finca heeft ook twee 'cortijos' of boerenwoningen die we in de tradionele stijl gerestaureerd hebben. In één van de cortijos kunnen we gasten ontvangen.

Traditionele teelt van olijven

In Valverde del Fresno worden op geheel extensieve manier olijven gekweekt, van de variëteit Manzanilla Cacereña. Deze levert uitstekende tafelolijven, maar ook een olie van hoge kwaliteit met culinaire allure. In het buurdorp Eljas ontdekten we de zeer moderne olijfpers van As Pontis. Het is in samenwerking met hen dat we de olijfolie Las Barcias produceren. Ook hun Spaanse delicatessen vindt u bij ons.

Kwaliteitsham

U kan bovendien bij ons terecht voor heerlijke jamón Ibérico. Deze Spaanse delicatesse is afkomstig van Iberische varkens die tijdens de maanden oktober tot maart vrij grazen. Ze voeden zich met eikels en grassen en dat zorgt dan weer voor de heerlijke smaak van de Jamón Ibérico. Dankzij de zorg die Dehesa de Solana, onze producent, aan zijn producten besteed kan u zeker zijn van een eerlijk product van topkwaliteit. De herkomstbenaming Dehesa de Extremadura garandeert de hammen van de hoogste kwaliteit.

Paprika en honing

Verder bieden we ook andere Spaanse delicatessen aan zoals Pimentón de la Vera, pittig paprikapoeder dat smaakt geeft aan veel gerechten. De liefhebbers van zoet bieden we dan weer pure honing aan. Deze werd door bijen gepuurd uit de ecologisch weinig belaste hellingen van de Sierra de Gata en de naburige Sierra's over de grens in Portugal.

Meer weten over onze Spaanse delicatessen?
Contacteer ons dan gerust.
 

Vragen? Contacteer ons