Spaanse ham

Op bestelling kan Las Barcias u de unieke Jamon Ibérico leveren. Ontdek dit ongeëvenaard product, gegarandeerd door de producent of met oorsprongsbenaming Dehesa de Extremadura. 

Spaanse ham

De Spaanse ham die u in ons aanbod vindt is afkomstig van varkens van het inheemse varkensras Ibérico.

Iberisch varken

Om  u de beste kwaliteit van onze Spaanse ham te garanderen, wordt het Iberische varken uitsluitend gevoed met eikels en grassen. De natuurlijke habitat van deze soort is de dehesa of grasland. In deze uitgestrekte gebieden met steen- en kurkeiken, een ideale weidegrond voor deze dieren, lopen ze vrij rond van oktober tot maart of april. De dehesa's zijn natuurlijke ecosystemen die beschermd worden door de EU voor hun grote ecologische waarde. Het Iberische varken maakt deel uit van dit ecologische paradijs.

Gecontroleerde kwaliteit

Onze Spaanse ham komt van Iberische varkens die gevoed worden met eikels. De producent van de hammen, Dehesa de Solana, heeft een eigen systeem van kwaliteitsborging, en kan een hoge kwaliteit garanderen. De prestigieuze herkomstbenaming “Dehesa de Extremadura” heeft strenge voorwaarden en stevige controles. De Spaanse hammen die dit label dragen zijn van topkwaliteit. U krijgt dus de garantie op een product zonder vergelijk met een strenge kwaliteitsborging uit een van de best bewaarde ecosystemen in Europa. 

Interesse?

Bekijk ons aanbod aan uitgelezen Spaanse ham, en contacteer ons om een bestelling te bespreken, we leveren deze producten alleen op bestelling.

Combineer onze overheerlijke Spaanse ham ook met onze fijne extra vierge olijfolie.