Spaans dessert:chocolademousse afgewerkt met zeezout

  • Spaans dessert
  • Spaans dessert: chocomousse met extra vierge olijfolie en zeezout.
  • Een perfecte tapa-afsluiter.
  • 6 eieren
  • 225 gram donkere chocolade - liefst met meer dan 70% cacao
  • 125 ml olijfolie extra vierge
  • 2 lepels suiker
  • grof zeezout

Ga voor een typisch Spaans dessert en kies chocolademousse met zeezout!

De eierdooiers grondig mengen met een lepel suiker.
De olijfolie bijvoegen en in het eierdooier - suiker mengsel roeren.
Ondertussen: de chocolade smelten en voldoende laten afkoelen.
Ondertussen: het eiwit stijf kloppen, met een lepel suiker.

De chocolade door het eierdooier-suiker mengsel roeren.
Het stijfgeklopte eiwit voorzichtig doorspatelen.

Laten afkoelen (niet in de koelkast - olijfolie kan u beter laten afkoelen op koele kamertemperatuur)
Geniet van uw Spaans dessert!

Suggestie: 

  • Opdienen in kleine porties - afgewerkt met enkele korrels grof zeezout.
  • De zilte prikkeling van het zeezout is een perfect contrapunt voor de bitterheid van de chocolade.